Blog

Camper rondreis westkust Amerika: Camper ophalen en op naar San Diego

3.00… 3 uur midden in de nacht en Teun is wakker, en niet zo’n beetje ook. Gelukkig vielen we om 5.00 allemaal nog even in slaap, maar om 6.30 ging de wekker (hopelijk voor de eerste en laatste keer deze reis).

7.00 zaten we aan het ontbijt, want we werden om 8.30 al opgehaald door de camperverhuurder, El Monte. Daar aangekomen eerst de instructievideo bekeken, alle voorwaarden doorgesproken en als kers op de taart nog even $700 aan verzekeringen af mogen tikken. Leuk die kleine lettertjes…

Maar het mag de pret niet drukken! We gooien de bagage in het ruim en rijden naar de dichtstbij zijnde Walmart. Volledig onder de indruk van het formaat van deze ‘supermarkt’ duurt het ons 1,5 uur om alle benodigde spullen te shoppen.
– TomTom✔️
– Autostoel ✔️
– Luiers ✔️ (jeejj ze hebben Pampers)
– Speelgoed ✔️
– Eten en drinken ✔️

Met een volle camper en een navigatiesysteem on the road, op naar San Diego!

We maken onderweg een kleine tussenstop bij het Torrey pines state park voor een korte hike en picknick. Van al dat lekkers bij de Walmart hebben we trek gekregen! En wat een uitzicht!

Het is een relatief korte rit van LA naar San Diego, maar toch heerlijk om even een tussenstop te maken. Zeker als je een camperrondreis met kinderen maakt is het fijn om ze af en toe even te laten ‘luchten’. Plan daarom ook altijd wat extra tijd in om van A naar B te komen.

De eerste 2 nachten hebben we al van tevoren geboekt. We kregen een mooie plek aan de baai op de ‘Mission bay campground’. En terwijl we nog aan het wennen zijn aan het formaat van onze camper, voelen we ons ineens erg klein tussen al die reuzen van campers. Het is dus echt waar, alles in Amerika is groot! We staan naast een camper, nee vrachtwagen, met een flatscreen en minibar aan de buitenkant…. bizar!

Eindelijk tijd om de koffers uit te pakken, een heerlijk gevoel dat alles in de kasten gaat en pas over 3 weken weer terug de koffer in. Teun vermaakt zich ondertussen met het nieuwe speelgoed en de kindjes van onze buren.

Aan het einde van de middag nog even heerlijk op het strand gewandeld en daarna de eerste maaltijd bereidt in de camper. De lege bak waar alle keukengerei in zat gebruiken we de rest van de vakantie als badje voor Teun.

Als Teun in de camper ligt te slapen kunnen wij nog heerlijk even buiten zitten. Niet veel later gaan we toch ook naar bed, toch een kleine jetlag en een vermoeiende dag achter de rug.

Advertenties

Camper rondreis westkust Amerika: LA, here we come!

Whaaa, het is zover! On y va! Final check, tijdschakelaars instellen, koffers en buggy in de auto en gaan. Op naar Schiphol!
12.45 vertrekken we voor onze eerste grote reis als gezinnetje naar Amerika, LA om precies te zijn. Samen met ons zoontje van anderhalf over de Atlantische oceaan naar het land der extremen.
Online inchecken heeft niet zoveel toegevoegde waarde als je met kleine kinderen en een buggy reist(behalve als je nog een goede spot moet bemachtigen!). Dus checken we lekker old fashioned in aan de balie bij een hele lieve dame, die ons voorziet van de nodige labels en gelukswensen. Snel door naar de douane en paspoortcontrole en dan beginnen toch echt die vakantiekriebels! O, wat voel ik me trots en bevoorrecht als ik hier zo met mijn mannen rondloop. En ik zal gelijk maar met jullie delen dat we niet met zijn drietjes, maar met zijn vieren aan dit avontuur beginnen! There is a bun in the oven!!! Pas zes weken, dus we moeten zelf ook nog een beetje aan het idee wennen.
We hebben nog een kleine anderhalf uur voor we opstijgen naar kruishoogte. Dus we nemen nog een broodje en een vers sapje en laten onze kleine vent nog even uitrazen voordat de 11 uur durende vlucht kan beginnen.
Één ding weet ik wel, voor mij is deze vakantie al ‘aan’ en ik voel me volledig relaxed.
Ouders met kinderen mogen vaak als eerste boarden. Hier maken we bewust nooit gebruik van. We gaan liever als één van de laatsten aan boord, hoe korter hoe beter!
Aan boord werden we verwelkomd door een schat van een stewardess die zelf ook een zoontje van anderhalf heeft en gelijk verliefd was op Teun, dit komt helemaal goed!
De vlucht ging voorspoedig en we hebben alledrie wat uurtjes slaap kunnen pakken. Om 14.45 landden we op LAX. En ondanks de kiwi in de handbagage (sorry) waren we zo door de douane.
Voor de eerste nacht boekten we via booking.com een hotelkamer met ontbijt dicht bij het vliegveld met een gratis shuttle service. We hebben op de hotelkamer gegeten waarna we om 19.30 onder de wol kropen. En terwijl ik wegdommel denk ik: Thank god dat we een camper hebben gehuurd. Ons monster had namelijk in de paar uurtjes op de hotelkamer al 4 keer de kans gezien om de koffer leeg te trekken en het voor elkaar gekregen om de receptie te bellen met de vaste telefoon.