Camper rondreis westkust Amerika: Camper ophalen en op naar San Diego

3.00… 3 uur midden in de nacht en Teun is wakker, en niet zo’n beetje ook. Gelukkig vielen we om 5.00 allemaal nog even in slaap, maar om 6.30 ging de wekker (hopelijk voor de eerste en laatste keer deze reis).

7.00 zaten we aan het ontbijt, want we werden om 8.30 al opgehaald door de camperverhuurder, El Monte. Daar aangekomen eerst de instructievideo bekeken, alle voorwaarden doorgesproken en als kers op de taart nog even $700 aan verzekeringen af mogen tikken. Leuk die kleine lettertjes…

Maar het mag de pret niet drukken! We gooien de bagage in het ruim en rijden naar de dichtstbij zijnde Walmart. Volledig onder de indruk van het formaat van deze ‘supermarkt’ duurt het ons 1,5 uur om alle benodigde spullen te shoppen.
– TomTom✔️
– Autostoel ✔️
– Luiers ✔️ (jeejj ze hebben Pampers)
– Speelgoed ✔️
– Eten en drinken ✔️

Met een volle camper en een navigatiesysteem on the road, op naar San Diego!

We maken onderweg een kleine tussenstop bij het Torrey pines state park voor een korte hike en picknick. Van al dat lekkers bij de Walmart hebben we trek gekregen! En wat een uitzicht!

Het is een relatief korte rit van LA naar San Diego, maar toch heerlijk om even een tussenstop te maken. Zeker als je een camperrondreis met kinderen maakt is het fijn om ze af en toe even te laten ‘luchten’. Plan daarom ook altijd wat extra tijd in om van A naar B te komen.

De eerste 2 nachten hebben we al van tevoren geboekt. We kregen een mooie plek aan de baai op de ‘Mission bay campground’. En terwijl we nog aan het wennen zijn aan het formaat van onze camper, voelen we ons ineens erg klein tussen al die reuzen van campers. Het is dus echt waar, alles in Amerika is groot! We staan naast een camper, nee vrachtwagen, met een flatscreen en minibar aan de buitenkant…. bizar!

Eindelijk tijd om de koffers uit te pakken, een heerlijk gevoel dat alles in de kasten gaat en pas over 3 weken weer terug de koffer in. Teun vermaakt zich ondertussen met het nieuwe speelgoed en de kindjes van onze buren.

Aan het einde van de middag nog even heerlijk op het strand gewandeld en daarna de eerste maaltijd bereidt in de camper. De lege bak waar alle keukengerei in zat gebruiken we de rest van de vakantie als badje voor Teun.

Als Teun in de camper ligt te slapen kunnen wij nog heerlijk even buiten zitten. Niet veel later gaan we toch ook naar bed, toch een kleine jetlag en een vermoeiende dag achter de rug.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s